POGOJI POSLOVANJA

opoi

SPLOŠNI POGOJI z Bertoni d.o.o. ter z to spletno stranjo

Šteje se, da vaša uporaba tega spletnega mesta in vseh storitev z Bertoni d.o.o. na splošno pomeni vaše strinjanje z pogoji uporabe, navedenimi v nadaljevanju.

Ne smete nalagati, objavljati, pošiljati po e-pošti, prenašati ali kako drugače dati na voljo kakršne koli vsebine, ki je škodljiva, nezakonita, grozeča, žaljiva, nadleguje, obrekuje, posega v zasebnost drugih, vulgarna, sovražna, nespodobna, kletvniška ali rasna, etično ali kako drugače sporna.
To spletno mesto upravlja Bertoni d.o.o., z registriranim naslovom Rimska c 16 d, Log pri Brezovici, Slovenija

TRR SI56028430264208198 swift LJBASI2X

8250596000 matična številka,

21548030 davčna številka,

licenčna številka; 2431  

1. REZERVACIJE
1.1. Vsaka vaša rezervacija ali vsako naročilo, ki ste ga oddali, se šteje za vašo ponudbo za nakup ustrezne namestitve v skladu s temi pogoji rezervacije. Nobena pogodba med vami in Bertoni d.o.o. ne bo sklenjena, dokler Bertoni d.o.o. :
- Izda račun
- Izda potrditev rezervacije po elektronski pošti ali pošti
- Prejema plačilo - v celoti na transkakcijski račun.
1.2. Ko bo plačilo potrjeno in prejeto, vam bomo poslali e-poštno potrdilo.
1.3. V primeru, da Bertoni d.o.o. ne more potrditi prvotno zahtevane namestitve, vam bomo po e-pošti (če bo taka zahteva) posredovali alternativno ponudbo, ki bo razširjala nove podrobnosti. Vaša rezervacija bo zadržana do 48 ur, da boste lahko potrdili, da ste sprejeli s povratno pošto.

2. CENE IN RAZLIKE V CENAH
Pridržujemo si pravico do spremembe cen in tečajev v primeru nihanja menjalnih tečajev ali dvigov cen s strani veletrgovcev ali drugih dobaviteljev. Če se stroški katere koli storitve povečajo zaradi nihanja menjalnih tečajev, zvišanja cen, sprememb davkov ali katerega koli drugega razloga, morate povišanje plačati, ko vas o tem obvestimo, ali pa lahko prekličete rezervacijo, kar lahko povzroči stroške odpovedi. Navedene cene so primerne za določen izdelek v času ponudbe in se lahko spremenijo pred datumom potovanja. Vse cene so odvisne od razpoložljivosti in veljajo samo za navedene datume in jih je mogoče umakniti ali spremeniti brez predhodnega obvestila.

3. NAJEMI ZA ZASEBNO URO ALI LE DEL STANOVANJA
3.1. Vse zasebne hiše in apartmaji, ki so navedeni v naši bazi podatkov, so običajno zasebno naseljeni in oddani v najem le za čas vašega obiska.
3.2. Klet/podstrešja/prizidke niso na voljo gostom, zato bi lahko in bi lahko v njih prebivali najemodajalci med vašim bivanjem.
3.3. Prav tako lahko naletite na najemodajalčeve stvari v pravilno. Najemodajalci morajo gostom zagotoviti le polovico garderobe v vsaki sobi.
3.4. Najemodajalci se strinjajo, da bodo gostje v času sejmov bivali v svojih hišah ali stanovanjih in delno uporabljali svoje pohištvo, omare, kuhinjsko opremo itd.
3.5. Vse fotografije nepremičnine, ki jih imamo, vam bomo posredovali pred rezervacijo. Bertoni d.o.o. ne odgovarja za kakršne koli razlike v dejanski zunanjosti in notranjosti nepremičnine, niti za njeno trenutno stanje v času vašega obiska. Vse reklamacije je treba ob prihodu oddati najemodajalcu.
3.6. Ob prihodu boste morda zahtevali varščino. Znesek vam vrnejo ob vašem odhodu, če na nepremičnini ni škode.
3.7. Vse zasebne hiše in apartmaji so po rezervaciji in plačilu 100% nepovratni. Neprihod in prihodnje odpovedi se ne vračajo.

4. PLAČILO
Celotno plačilo za vašo rezervacijo mora biti izvedeno pred datumom, navedenim v potrditvenem e-poštnem sporočilu, ki vam ga je poslal Bertoni d.o.o. Delamo s 100 % plačilom, tako da lahko dokončamo vašo rezervacijo v celoti. Za rezervacije nad 1000 € in datume potovanja, ki so daljši od 2 meseca, je morda možno plačati varščino ob potrditvi. Vsaka rezervacija, opravljena brez pologa, bo samodejno preklicana brez nadaljnjega obvestila. Pogoji pologa za določene nastanitvene in potovalne produkte se lahko razlikujejo in Bertoni d.o.o. vas bo o teh pogojih pisno obvestil ob rezervaciji. Ponudnik nastanitve si pridržuje pravico zahtevati celotno plačilo vnaprej, če vaše bivanje pade v delovno obdobje (potek sejma, razstava ali konferenca) in takšna rezervacija ni povračljiva.
Vsem našim strankam ponujamo naslednje možnosti plačila:
Bančno nakazilo - lahko opravite standardno bančno nakazilo na naš bančni račun v evrih
Kreditna kartica
Upoštevajte, da bo za zagotovitev vaše rezervacije takoj zaračunan celoten znesek, naveden v rezervaciji.
PayPal - lahko plačate prek svojega računa PayPal ali standardno s kreditno kartico, ne da bi imeli račun v PayPal.

Ko prejmemo vaše plačilo, vas bo agent za rezervacije takoj poklical in vam po e-pošti poslal originalni račun za plačani znesek. Podatkov o kreditni kartici ne shranjujemo niti podatkov o strankah ne delimo s tretjimi osebami.

5. ODPOVED
Stranke so dolžne svojo odpoved pisno obvestiti na elektronski naslov rezervacije@letalskakarta.com. Za odpovedni rok se zaračuna med obvestilom o odpovedi in datumom prihoda na vsako namestitev v okviru rezervacije. Vse spremembe ali modifikacije rezervacije se obravnavajo kot odpovedi in zahtevajo stroške odpovedi. Edina izjema od tega pravila je, če se k obstoječi potrjeni namestitvi ali nočitvam dodajo dodatne sobe/postelja/otroške posteljice/nočitve.

5.1. STANDARDNI POGOJI
Pošljite nam e-pošto na rezervacije@letalskakarta.com, da prejmete povračilo za odpovedane nočitve v naslednjih primerih:
Za kakršno koli spremembo ali odpoved bo treba plačati 25,00 € na rezervacijo, če ne veljajo posebni pogoji.
Vsaka odpoved več kot 1 mesec pred prihodom bo zaračunala prvo noč bivanja na sobo.
Za odpoved od 1 meseca do 14 dni pred vašim bivanjem se zaračuna 30 % stroškov.
Za odpoved manj kot štirinajst dni pred datumom prihoda se zaračunajo 100 % stroški.

5.2. POSEBNI POGOJI
Za vse rezervacije, ki sodijo v delovna obdobja (sejem, razstava ali konferenca, ki poteka), se za vse spremembe in/ali odpovedi zaračunajo 100 % stroški.

5.3 OMEJEN OBSEG
Organizator potovanja ne odgovarja za okoliščine, na katere ne more vplivati, ki povzročijo spremembe v programu rezervacij ali višje sile (naravne nesreče, vojaške akcije, množični protesti, stavke, globalna pandemija itd.), ki ovirajo določeno potovanje! V vseh takih primerih bodo veljali izvirni pogoji vaše rezervacije.

6. PRITOŽBE
Če imate pritožbo nad hotelom, jo ​​morate med vašim bivanjem sporočiti hotelski recepciji ali kateremu koli ustreznemu predstavniku hotela. Vodstvu hotela je treba dati priložnost, da popravi situacijo. Če težave s hotelom ne morete rešiti, nas kontaktirajte na rezervacija@letalskakarta.com. Vendar upoštevajte, da Bertoni d.o.o. ne jamči niti ne prevzema nikakršne odgovornosti za standard namestitve in storitve, ki jih ponuja hotel.

7. RAZPOLOŽLJIVOST IN PREISKAVE

V primeru, da potrjena rezervacija ne bo na voljo, si bomo prizadevali ponuditi alternativni hotel po enakovrednem standardu in ceni na najboljši lokaciji v tej fazi. Če taka alternativa ni na voljo, vam bomo povrnili stroške vaše prvotne rezervacije pri Bertoni d.o.o. Prav tako se bomo trudili, da vas vnaprej kontaktiramo in vas obvestimo o tej nedosegljivosti. Če pa ni mogoče vnaprej stopiti v stik z vami, se bomo potrudili, da bo ustrezni hotel čim hitreje in učinkoviteje poskrbel za vsako spremembo nastanitve. V nobenem od zgornjih primerov Bertoni d.o.o. ni predmet nikakršnih zahtevkov s strani naročnika in ni odgovoren za morebitne dodatne stroške, ki bi jih stranka utrpela zaradi nedostopnosti potrjenega hotela.


ODPOVED ODGOVORNOSTI
Vse informacije na tem spletnem mestu so objavljene v dobri veri in se redno posodabljajo, vendar Bertoni d.o.o. ne more jamčiti za njihovo popolnost in točnost. Bertoni d.o.o. si pridržuje pravico, da spremeni, posodobi ali izbriše kakršne koli informacije na tem spletnem mestu brez predhodnega obvestila. Bertoni d.o.o. ne jamči, da bo to spletno mesto neprekinjeno, brez napak ali da vse informacije ali drugo gradivo, ki je dostopno s tega spletnega mesta, ne vsebuje virusov ali drugih škodljivih komponent.
Bertoni d.o.o ne more biti odgovoren za kakršno koli neskladje med opisom hotela, podanim na spletnem mestu, in realnostjo, saj so opisi hotelov sporočeni točno tako, kot jih je družbi Bertoni d.o.o dalo vodstvo hotela ali kot so natisnjeni v hotelski brošuri ali uradni hotelski vodnik.
Bertoni d.o.o.  nima pravne, komercialne ali organizacijske povezave z organizatorji sejma.
Bertoni d.o.o.  ne deluje v imenu ali s pooblastilom katerega koli od organizatorjev dogodkov, omenjenih na tem spletnem mestu. Imena oddaj, objavljenih na tem spletnem mestu, so lahko registrirane blagovne znamke, do katerih Bertoni d.o.o nima nobenih zahtevkov.

SPREMEMBA  POGOJEV
Bertoni d.o.o.  si pridržuje pravico do spremembe določil in pogojev, pod katerimi se ponujajo storitve na tem spletnem mestu, in s tem se strinjate, da sprejmete in zavezujete tiste pogoje, ki veljajo v času vaše uporabe Bertoni d.o.o. spletnega portala.

OSEBNE OMEJITVE  IN NEKomercialne UPORABE To spletno mesto je samo za vašo osebno in nekomercialno uporabo. Vsebina in informacije na tem spletnem mestu (vključno, brez omejitev, cena in razpoložljivost potovalnih storitev), kot tudi infrastruktura, ki se uporablja za zagotavljanje takšnih vsebin in informacij, so last Bertoni d.o.o.. Strinjate se, da tega spletnega mesta ne boste uporabljali oz. njegovo vsebino za kakršne koli komercialne ali neosebne namene, neposredne ali posredne. Čeprav lahko naredite omejene kopije svojega potovalnega načrta in vseh povezanih dokumentov za potovanje ali storitve, kupljene prek tega spletnega mesta, se strinjate, da ne boste spreminjali, kopirali, distribuirali, prenašali, prikazovali, reproducirali, objavljali, licencirali, ustvarjali izpeljanih del prenašali ali prodajali ali ponovno prodajali kakršne koli informacije, programsko opremo, izdelke ali storitve, pridobljene s tega spletnega mesta.

ZAVAROVALNO KRITJE
Močno priporočamo, da poskrbite za primerno potovalno zavarovanje, ki bo krilo vsaj stroške, ki nastanejo v primeru odpovedi potovanja, stroške nujne medicinske pomoči, vključno z repatriacijo, v primeru nesreče ali bolezni, ko ste v tujini. Vaša odgovornost je, da preverite, ali je zavarovanje, ki ga kupite, primerno in primerno za vaše posebne potrebe.

ODŠKODNINA
Strinjate se, da boste branili in odškodovali Bertoni d.o.o., ali njihove dobavitelje ter vse njihove uradnike, direktorje, zaposlene in agente pred kakršnimi koli zahtevki, vzroki za tožbe, zahtevki, izterjavami, izgubami, škodo, globe, kazni ali drugi stroški ali izdatki kakršne koli vrste ali narave, vključno z vendar ne omejeno na razumne pravne in računovodske pristojbine, ki jih plačate: vi ali v vašem imenu, ki presegajo zgoraj opisano odgovornost; ali s strani tretjih oseb zaradi vaše kršitve te pogodbe ali dokumentov, na katere se sklicuje; vaša kršitev katerega koli zakona ali pravic tretje osebe; ali vašo uporabo te spletne strani.

BREZ NEZAKONITE ALI PREPOVEDANE UPORABE
Strinjate se, da tega spletnega mesta ali storitev, ponujenih na tem spletnem mestu, ne boste uporabljali za kakršne koli namene, ki so ali se lahko zdijo nezakoniti ali prepovedani s temi določili in pogoji.

POVEZAVE DO MESTA TRETJIH OSEB
Kakršne koli povezave do drugih spletnih mest ali sklicevanja na izdelke in storitve, razen tistih Bertoni d.o.o. so na voljo samo za vašo referenco in ne pomenijo odobritve ali odobritve takšnih spletnih mest, izdelkov in storitev s strani Bertoni d.o.o.

SPLOŠNO
Če opravite rezervacijo pri Bertoni d.o.o., potem naši pogoji rezervacije veljajo za vašo pogodbo s Bertoni d.o.o. V primeru kakršnega koli neskladja med pogoji rezervacije in pogoji spletne strani prevladajo pogoji rezervacije.

UPORABA KONTAKTNIH PODATKOV STRANKE
S tem se strinjate, da lahko vaše kontaktne podatke (tj. e-pošto, poštni naslov in/ali druge kontaktne podatke) uporabimo za stik z vami v primeru težave z vašo rezervacijo.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Zaščita osebnih podatkov naših strank je pomembna skrb našega podjetja. Vaši osebni podatki so zaščiteni pred izgubo, uničenjem, kopiranjem, manipulacijo in nepooblaščenim odkritjem.

INTELEKTUALNA LASTNINA
Vsa intelektualna lastnina in informacije na tem spletnem mestu so last podjetja Bertoni d.o.o. ali imajo licenco za nas in jih ne smete kopirati brez našega izrecnega dovoljenja. To vam ne preprečuje uporabe tega spletnega mesta v obsegu, ki je potreben za kopijo vseh podrobnosti rezervacije.

SPREMEMBA TEH POGOJEV
Vsakič, ko uporabljate to spletno mesto, vas zavezujejo pogoji, kakršni so v času, ko ga uporabljate, in jih morate pregledati vsakič, ko opravite rezervacijo, da se prepričate, da ste z njimi zadovoljni in zadovoljni.

CELOTNI DOGOVOR
Ti pogoji so zavezujoči in predstavljajo celotno pogodbo med nami, zato jih pozorno preberite in se prepričajte, da vsebujejo vse, kar želite, in ni ničesar s čimer se niste pripravljeni strinjati.

POGOJI POSLOVANJA TRASFER POTNIKOV NA LETALIŠČA ALI SEJMIŠČE  

Rezervacija / Potrditev rezervacije
Rezervacija je potrjena, ko izvajalec prejme dogovorjeno plačilo za transport potnikov. Veljavne rezervacije storitev so le tiste, ki so potrjene s strani izvajalca. Rok plačila je naveden v ponudbi. Potrjena rezervacija vključuje podatke o stranki, številu potnikov, potrditev datuma, prevzemno mesto oziroma lokacijo začetka potovanja, lokacijo končnega cilja in fiksno ceno za rezervirano storitev. Nepotrjena rezervacija ni obveznost izvajalca.

Plačilo storitve V tem primeru je obvezen dokument prejeta naročilnica / pogodbo podjetja ter pisno naročilo v obliki e-sporočila. Spis potnikov je v tem primeru tudi obvezna sestavina naročila. Pogodbeni partnerji so upravičeni do plačila v dogovorjenem roku (po pogodbi) ali datumom, določenim na izdanem računu.

ODPOVEDI
V primeru nenadnih/nepričakovanih odpovedi na primer: sprememba prihoda letala na drugo letališče, kot je bilo rezervirano in plačano; izgubljena/zamuda leta ob prihodu (na strani stranke); Izvajalec ni dolžan vrniti plačila za to storitev.

PREKLIC TRANSFERJA IZ STRANI IZVAJALCA
Vključuje vsak odpoved izvajalca. Izvajalec lahko delno ali v celoti odpove prenos, če nastopijo okoliščine, ki se jim pred ali med prenosom ni bilo mogoče izogniti, jih predvideti in preprečiti. Izvajalec lahko odpove vožnjo tudi v primeru, če ni dovolj potnikov ali v primeru, da prijavljeni potniki niso plačali. Izvajalec je dolžan o odpovedi obvestiti najmanj 24 ur pred vožnjo in strankam vrniti denar.

PREKLIC TRANSFERJA IZ STRANI STRANKE
Odpoved s strani naročnika mora biti izvedena v pisni obliki (e-naslov: rezervacija@letalskakarta.com)
Datum pisne odpovedi je osnova za izračun stroškov odpovedi:
• Do 7 dni pred izvedbo storitve - 30% vrednosti naročene storitve.
• Od 7 do 5 dni pred izvedbo storitve - 80% vrednosti naročene storitve.
• Od 4 do 1 dan pred storitvijo - 90% vrednosti naročene storitve.
• Na dan prevoza - 100% vrednosti naročene storitve.
• Plačilo minimalnega depozita za rezervacijo - brez povračila.

LETALSKE VOZOVNICE Letalske vozovnice so brez možnosti vračila in znašajo stroški odpovedi 100 % cene vozovnice.
Velja za vse vrste vozovnic - čarterske polete, redne linije in nizkocenovne prevoznike.

NAKAZILO PLAČILA Vse potrebne podatke za izpolnitev UPN obrazca (TRR, sklic ...) boste po oddaji rezervacije prejeli po e-pošti. Prosimo, upoštevajte, da bo rezervacija potrjena po prejemu vašega plačila.

©Turistična agencija Bertoni d.o.o.,  z vami posluje Ines Bertoncelj